Det börjde med....

....ett uppläggningsfat från Gustavsberg, fortsatte med ett modernt fat från Portugal. Nästa fat fanns i grannbyn och kom från Frankrike. Det ena föremålet banade väg för det andra.

För 15 år sedan öppnade vi Sveriges första Sparrismuseum på vår Sparrisgård utanför Skillinge. I den lilla gårdsbutiken visades bilder och redskap från tidigare odlingar på Österlen.

Man kunde följa sparrisens historia, lära om sparrisen som hälsoväxt m.m.  Vi byggde upp en samling med antika serveringsfat och bestick för den exklusiva sparrismåltiden.

Nu har samlingarna flyttat in i Gamla Bankhuset i Skillinge och ändrats till Sparris Museum & AntikSshop. Du som är intresserad av gamla föremål med sparrisanknytning är välkommen efter anmälan eller vid våra Öppetdagar.

I den gamla banklokalen

vid det s k Busstorget i Skillinge finns SparrisMuseet, med en av Europas största samlingar av antika sparrisföremål av keramik och bordssilver.

SparrisMuseet ägs och drivs av Karin von Schenck. Karin har tidigare varit journalist inom dags- och specialpress, haft eget PR-företag samt varit sparrisodlare på Österlen.

Utmärkelse

Våren 2019 blev SparrisGalleriet nominerat till The Collectors Award vid Antikmässan i Stockholm. Inför en publik av 200 antikhandlare,  konstkännare, journalister och annat branschfolk fick vi informera om Sparrisodling på Österlen och galleriets samling.

Vi ser Framåt!

Påsköppet

2-4 april kl 12-15.

Välkomna då alla keramik- intresserade till SparrisMuseet & Antikshopen i det gamla Bankhuset i Skillinge. Fri entré och guidning varje halvtimme.

Vill du besöka oss andra tider så hör av dig i förväg. Vi visar gärna för mindre grupper.

Föremålen är ömtåliga och står i öppna hyllor, så hundar, yngre barn och ryggsäckar får stanna utanför.

SparrisGalleriet

St. Nygatan 1, 276 60 Skillinge

Tel & Swishnr +46 (0)708 959655

Klicka på kartbilden för att se den lite större.

För interaktiv Google-karta, där du begär vägbeskrivning,

klicka här.